Top 10 Schilderstrends voor huizen in Eindhoven in 2023

Het kleurenpalet van je huis heeft een enorme invloed op de sfeer, uitstraling en zelfs de waarde. Het jaar 2023 heeft enkele spannende trends in petto voor huiseigenaren in Eindhoven die een frisse, moderne look willen. Hier zijn de top 10 schilderstrends voor huizen in Eindhoven in 2023.

Terugkeer van de natuurlijke tinten en zacht roze en salie groen

In 2023 zien we een terugkeer naar natuurlijke tinten. De trend zwaait naar warme, aardse kleuren zoals olijfgroen, gebakken aarde en diep bruin. Deze kleuren brengen een gevoel van kalmte en verbondenheid met de natuur in je interieur. Bovendien zijn zacht roze en salie groen twee subtiele, rustige kleuren die in 2023 in opkomst zijn. Ze werken perfect in ruimtes waar je tot rust wilt komen, zoals slaapkamers en badkamers.

Het blauwe spectrum en diverse gradiënten

Het blauwe spectrum blijft een populaire keuze in het komende jaar. Koele blauwtinten, zoals hemelsblauw en marineblauw, brengen een gevoel van rust en sereniteit in elke ruimte en passen goed bij neutrale kleuren zoals grijs en wit. Daarnaast is er de trend van diverse gradiënten, waarbij verschillende tinten van dezelfde kleur gebruikt worden om diepte en dynamiek aan een ruimte toe te voegen.

Monochromatisch palet en levendigegeeltinten

Een andere belangrijke trend voor 2023 is het gebruik van een monochromatisch palet. Hierbij wordt één kleur in verschillende tinten gebruikt om een strak, modern esthetisch gevoel te creëren. Geeltinten zijn in 2023 niet meer weg te denken. Van zacht citroengeel tot diep mosterdgeel, deze kleur kan een kamer onmiddellijk opvrolijken en verlichten.

Donkere, dramatische kleuren en duurzaam schilderen

Donkere, dramatische kleuren zoals diepblauw en bordeauxrood zijn een gewaagde trend voor huiseigenaren die een statement willen maken. Ze creëren een luxe, high-end uitstraling in elke ruimte. Duurzaam schilderen is ook een belangrijke trend voor 2023. Het is niet alleen belangrijk welke kleur je kiest, maar ook hoe duurzaam je schilderkeuze is. Vraag je schilder naar milieuvriendelijke opties.

In 2023 zijn er tal van spannende kleurenpaletten om uit te kiezen voor Eindhovense huiseigenaren. Van natuurlijke tinten tot levendige kleuren, het is het perfecte jaar om je huis een frisse, nieuwe look te geven.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *